LAVA Architecten

Alle functies waren vroeger rond een binnenkoer gelegen van waaruit elk bouwdeel ontsloten werd. Daarnaast had elke vleugel nog een eigen toegang. Dit vormt het basisconcept, maar dan in een hedendaagse variant: via een aantal doorsteken komt de gebruiker op een overdekte binnenkoer, langs waar hij elk bouwdeel kan betreden. Deze route is de preferentiële, maar toch kunnen de drie bouwdelen apart ontsloten worden, zodat de verschillende functies ook los van elkaar bruikbaar zijn. De binnenkoer bevat het centraal onthaal en wordt begrensd door de verschillende balies. Voor een vlotte werking is een grote leesbaarheid nodig zodat de bezoeker snel zijn weg vindt in het complex. Daarom is er gezocht naar een heldere verdeling, zowel in snede als in plan.

Den Breughel
bouw en renovatie Dienstencentrum
opdrachtgever
AGB Haacht
site
Wespelaarsesteenweg - Haacht
type opdracht
architectuurwedstrijd - eerste laureaat
ontwerper
LAVA Architecten
studie
2009
uitvoering
2010 - 2012
oplevering
28/12/2012
oppervlakte
4 070 m²
omgeving
13 377 m²
ingenieurs
Sweco
aannemer
Aannemingen Janssen nv
fotograaf
Lander Loeckx / Chak Lopez
in progress 0901HAA bouw en renovatie dienstencentrum, 2009 - 2012terug