LAVA Architecten

Een cultureel gedreven gebruiker met gezonde ambities, maar in een uitgewoonde behuizing. Het oorspronkelijke cluster van gebouwen leed aan een bijna labyrintische ongestructureerdheid. De gebouwen waren doorheen de tijd vergroeid tot een amalgaam met zeer weinig ruimtelijke of functionele samenhang. Hoewel het ruimtegebruik alles met kunst en visuele verschijningsvorm te maken heeft, ontbrak zelfs de sympathieke en artistieke armtierigheid van een schildersatelier.

Rits
bouw en verbouw filmschool RITCS
opdrachtgever
Erasmushogeschool Brussel Dienst Infrastructuur
site
Dansaertstraat - Moutstraat, Brussel
ontwerper
tv VBMarchitecten - Stabo
architectuur
LAVA Architecten
studie
2001
uitvoering
2005 - 2008
oppervlakte
6 322 m2
stabiliteit
Stabo
technieken
Stabo
veiligheid
VEKMO nv
aannemer
IBO nv
fotografie
Liesbeth Put
in progress 0108RTS bouw en verbouw filmschool RITCS, 2001 - 2008terug