LAVA Architecten

Programma: 48 woningen op maximum vier woonlagen met minimale footprint past in drie volumes. Positio- nering van de volumes: steropstel- ling geeft maximaal en diep uitzicht op groen zonder storend zicht op andere volumes.

Oriëntatie: twee volumes met noord- zuid oriëntatie, de noordelijk gerichte appartementen krijgen een uitkragende living met zuidelijke oriëntatie en zicht, één volume met goede oost- west oriëntatie.

Infrastructuur: rijbaan en parkings onder de gebouwen d.i. een mini- male impact van infrastructuur op het bos, wegdraaien van één volume t.o.v. de toegangsweg voor goede toegankelijkheid.

Fijnregeling: breken en knikken in de kern van de volumes zorgt voor licht en uitzicht in trapkoker, verkorting van de perspectieven, schaalverklei- ning, betere inpassing van de lengte op de bouwbare zone, centrale door- zichten van op de koppen.

Tennislaan
bouw huisvesting ‘wonen in het bos’
opdrachtgever
Jacobs - Van Briel nv
site
Eendenpoel, Genk
ontwerper
VBMarchitecten
uitvoering
LAVA Architecten
studie
2004
uitvoering
2006 - 2011
oppervlakte
7 650 m2
stabiliteit
AB associates
veiligheid
Ivan Vanheel
aannemer
Algemene Bouwonderneming Vandebos
in progress 0418TEN bouw huisvesting ‘wonen in het bos’, 2004 - 2011terug