LAVA Architecten

De uitbreiding aan Huize Walden combineert studio’s voor mensen met een ernstige fysische beperking, met appartementen voor hun mantelzorgers. Dit is een innovatief concept voor de zorgsector waarvoor het project in 2015 de IC2-award kreeg. Het project is goed verborgen in de bossen rond de abdij van Westmalle, volgens de heersende opvatting ten tijde van de oprichting van de voorziening. We maken dankbaar gebruik van de prachtige natuur en voegen een vijver en veel meer terrassen dan woningen toe. De zorg wordt net heel zichtbaar gemaakt. Overmaatse gangen worden transparante leefruimtes, vides zorgen voor contact met de mantelzorgers. Sportende bewoners in de kinéruimte springen dadelijk in het oog aan de inkom en het terras aan de eetruimte, zelfs de hellingbaan naar de ondergrondse parkeergarage is volledig opengewerkt, net omdat sommige bewoners – ondanks hun beperking – zelfstandig kunnen autorijden.

opdrachtgever
shm De Ideale Woning - Berchem
gebruiker
Huize Walden vzw - Malle
site
Sint Pauluslaan - Malle
type opdracht
overheidsopdracht - open aanbesteding
ontwerpstudie
2013 - 2015 eerste laureaat
oppervlakte
8 585m²
award
I2C 2015 - Concept Award eerste prijs
stabiliteitsstudie
AB associates
technische studie
AA&O studie en expertise
aannemer
Hooybergs nv
fotograaf
Lumecore
in progress 1227MBU gemengd zorgproject met sociale woningen Malle Bussum, 2013 - 2017terug