LAVA Architecten

Een nieuwbouw voor 42 sociale appartementen op een grootstedelijke plek te Antwerpen. De verschillende appartementen zijn geschakeld tot een dynamisch spel van grote- en kleine volumes. De ontsluiting perforeert en verbindt het gebouwenvolume op de verschillende verdiepingen door zich van binnen naar buiten, rond en door het gebouw te ontwikkelen. Het geheel gedraagt zich als een verzameling van baksteen-verbanden. De collectieve binnentuin waardeert mee het individuele wonen op. De visuele en fysische doorsteken van de openbare weg naar de binnentuin versterken de (de)fragmentatie.

Berchem
bouw sociaal huisvestingproject van 42 eenheden
opdrachtgever
shm De Ideale Woning - Berchem
site
Spoorwegstraat - Groenenhoekstraat
type opdracht
wedstrijd - eerste laureaat
ontwerper
LAVA Architecten
studie
2011
uitvoering
2015 - 2017
oplevering
18/12/2018
oppervlakte
6 757 m²
stabiliteitsstudie
AB associates
studie technieken
RCR studiebureau
aannemer
Belemco nv
fotograaf
Michael De Lausnay
in progress 1119BER bouw sociaal huisvestingsproject van 42 eenheden, 2011 - 2017terug