LAVA Architecten

De context van het project is die van een woongebied aan de rand van de stad nabij grote verkeersassen, en bevindt zich in het raakvlak van verschillende woontypologieën zoals rijwoningen in het oosten en vrijstaande of halfopen woningen in het westen. Om de identiteit en schaal van de buurt te respecteren ontwerpen we niet één groot, massief en stedelijk volume, maar knippen we het totale bouwvolume in meerdere onderdelen op schaal van de context.

De verschillende volumes volgen het reliëf van de site en hun samenspel vormt een woonweefsel die niet alleen lichten, perspectieven en ontsluitingsmogelijkheden creërt, maar ook plaats laat voor collectief groen. Het collectieve groen volgt ook het reliëf en wordt zo een koppeling van verschillende ‘buitenkamers’. De gedeelde tuin biedt opportuniteiten voor het gemeenschapsleven en geeft ruimte aan interactie en ontmoeting.

Rasopsite
bouw van 38 appartementen
opdrachtgever
cvba Diest-Uitbreiding
site
Steineweg Diest
type opdracht
architectuurwedstrijd - eerste laureaat
ontwerper
LAVA architecten
oppervlakte
2 613 m²
stabiliteit
Bollinger + Grohmann
technieken
AE+
in progress 1757RAS bouw van 38 appartementen, 2017terug