LAVA Architecten

Het basisuitgangspunt voor dit zorg-gebouw is dat we het gelijkvloers aan de bewoner bieden: alle leefgroepen en kamers spreiden zich over de gelijkvloerse verdieping.

Het wonen gebeurt op het maaiveld!
De kamer wordt in onze opvatting gezien als het huis in het dorp.

De kantoren ontwerpen we als derde vleugel op de verdieping. Deze kantorenvleugel maakt de programma-onderdelen tot één gebouw. De verdieping vervolledigt het plan en maakt dat de nieuwbouw de hele site mooi omarmt.
De gemeenschappelijke ruimtes organiseren we genereus tussen de dienende kamers in. De ontmoetingsruimes benadrukken we door een ruimtelijke dakvorm: het zadeldak! Deze draperen we als een tent over de woonruimten.

De Valier
bouw van zorgproject
opdrachtgever
vzw De Valier
site
schapenstraat - Liedekerke
type opdracht
architectuurwedstrijd - eerste laureaat
ontwerper
LAVA architecten
oppervlakte
2 457 m²
stabiliteit
AB Associates
technieken
AA&O
in progress 1802DVA bouw van zorgproject de Valier, 2018terug