LAVA Architecten

De bestaande hangar wordt verbouwd tot een volwaardig atelier. Dit gebeurt door het bestaande betonnen dak los te knippen van de tuinmuren. Enkel de bestaande draagbalken dragen nog in de gemene muren.

Onder deze bewaarde dakplaat schikt zich de geïsdoleerde binnenruimte, lichtjes geroteerd.
Het losknippen van het atelier van de perceelsgrenzen maakt dat de buitenruimte zich rondom het nieuwe paviljoen organiseert, als beleefbare tuinkamers.
Het atelier gedraagt zich in zijn lichttoetreding, materialiteit en gebruik als een besloten buitenruimte.

Picquart
verbouwing hangar
opdrachtgever
Dhr. Liekens
site
Kolonel Picquartlaan, Schaarbeek
ontwerper
LAVA architecten
ontwerp
2012 - 2014
realisatie
2016 - 2018
oppervlakte
115 m²
in progress 1016PIC verbouwing hangar, 2012 - 2018terug