LAVA Architecten

Dit ontwerp startte met de zoektocht naar de ideale woonmodule, als grootste gemene deler voor het rijke programma van een huis. De woning is opgebouwd uit 12 zo’n ‘bouwstenen’, met een grondvlak van 4,5 bij 4,5m en een licht hellend dak, waarvan de houten draagbalken en vloeren telkens een andere richting kiezen. De modules zoeken achteraan het sterk hellend terrein op om terrassen te creëren, maar klimmen vooraan op tot een soort van boomhut met een mooi zicht over de Hagelandse vallei. Drie patio’s vormen verrassende doorzichtenen trekken veel licht doorheen het bladerdek. Structureel bestaat de woning uit verdiepingshoge vierendeelliggers.

site
Sneppenstraat, Kessel-Lo
opdrachtgever
dhr. Mingneau - mevr. Naert
ontwerp
2011
realisatie
2015 - 2016
oppervlakte
210 m²
stabiliteitsstudie
YUVICO
fotografie
Steven Massart
in progress 1139MIN bouw woning Mingneau-Naert, 2011 - 2016terug