LAVA Architecten

Hoe klein haar extra oppervlakte ook is, zo royaal tracht deze uitbreiding om te gaan met licht, doorzichten en ruimtelijkheid. De inspiratie voor haar verschijning haalden we niet bij de woning zelf maar bij de buren, waar één van de mooiste interbellumpanden van Tienen te vinden is. 

Vier schijven, bekleed met houten latten, omspannen binnen- en buitenruimtes maar definiëren ze niet. Vier trappen rijgen de nieuwe wintertuin/zithoek/bureau aan terras, keuken en kelder. Afgeronde hoeken en enkele geïntegreerde bloembakken maken de link met de buren compleet.

De schuifdeuren verdienen een speciale vermelding. Niet alleen omwille van hun hoogte, maar ook omdat de verspringende onderdorpel nooit eerder zo uitgevoerd werd. Een uitkragende luifel biedt het terras beschutting tegen regen en zon.

1724REN
uitbreiding van een gezinswoning
site
Tienen
ontwerp
2018
realisatie
2019-2020
gebouw
45 m2
epb en veiligheidscoördinatie
2B safe
aannemer
Easybouw
zinkwerken
Symaerts
fotograaf
Tim Van de Velde
in progress 1724REN uitbreiding van een gezinswoning, 2017-2020terug