LAVA Architecten

De opdracht voor de vervangingsbouw werd eerst beschouwd binnen een ruimer masterplan voor heel de zorgsite. De visie behelst de transformatie naar een levendige en duurzame gemeenschapsvormende site met complementair programma, volgens toekomstscenario’s met een gefaseerde uitvoering. Het gaat ook over gebouwen met toekomst, die ruimte laten voor groei en verandering. Zo vertrekt het ontwerp van een vrij invulbaar grid waarbij de eigen kamer de cruciale bouwsteen vormt en daarom tot in de kleinste details ontworpen wordt samen met de bouwheer.

Levensvreugde
bouw van zorgcluster en onthaal
site
Botermelkstraat, Aalst
opdrachtgever
Levensvreugde Verblijven vzw
opdracht
2020 - eerste laureaat architectuurwedstrijd
architectuur
LAVA Architechten
stabiliteit
AB Associates
technieken
AA&O
in progress 1932LVV bouw van cluster en onthaal Levensvreugde Verblijven, terug