LAVA Architecten

Thomas More heeft zich als hogeschool een duidelijk profiel aangemeten als inspirator en trendsetter. In het huidige onderwijslandschap overtuigt Thomas More studenten als onderwijs- én onderzoeksinstelling met uitstekende leerresultaten, boeiende loopbaanperspectieven en een innovatieve houding in zowel onderwijsopvattingen als lesinhoud. Thomas More dùrft en kijkt breed naar de wereld van morgen, en legt daarbij zeker in campus Geel de focus op techniek en ecologie. Het DNA van Thomas More vraagt, verdient, een passende ruimtelijke vertaling. Deze opdracht is een aanzet voor de ontwikkeling van een patrimonium dat de visie van Thomas More weerspiegelt in zijn gebouwen: innovatief en future-proof, georganiseerd en organisch. Meer dan ooit zijn we er van overtuigd dat nadenken over het gebouwde en ongebouwde hand in hand moeten gaan om hoofd te bieden aan de grote uitdagingen van deze tijd. Het poortgebouw kan het startschot zijn voor een nieuw campus-model, een (infra)structuur met eigen DNA die door zijn dense doch leesbare opbouw in symbiose kan zijn met een biodiverse buitenomgeving. De campus wordt zo een groeiende ecosysteem waar natuur evengoed kan bloeien als kennis, een laboratorium dat de talrijke opleidingen ten volle kunnen benutten en mee vormgeven doorheen de tijd. 

Poortgebouw
een nieuw (Poort)gebouw en de aanpassing van de huidige cateringinfrastructuur op de campus
site
Kleinhoefstraat Geel
opdrachtgever
Thomas More Kempen vzw
type opdracht
architectuurwedstrijd (2019)
ontwerper
LAVA Architecten
stabiliteit
Macobo-Stabo
in progress 1833TMO Poortgebouw Thomas More, 2019terug