LAVA Architecten

Met dit project ontwikkelt de gemeente de omgeving van de dorpsschool op een ruimtelijk duurzame en sociaal gedragen manier. Keuzes werden afgewogen, van financiële haalbaarheid tot constructieve duurzaamheid en gebruiksgenot, telkens voor openbaar nut om te beantwoorden aan sterke lokale behoeften. Met een masterplanstudie werden de potenties onderzocht door LAVA Architecten. Naast de aanvulling met een woonensemble van sociale woningen opteerde het gemeentebestuur om een aantal schoolfuncties te verruimen en breed in te zetten. De sportzaal wordt opgeschaald en krijgt accommodatie voor competitiesporten, de refter wordt een ontdubbelde cultuurzaal met toogfunctie en professionele opleidingskeuken.

Publicatie
Hoe subsidieer ik mijn school? OVSG De gemeente maakt school en Politeia, 2019

Ter Dijle
bouw basisschool, sport- en cultuurzaal
Spring in 't Veldeke
bouw basisschool
site
Leuvensebaan - Sint-Agatha-Rode
opdrachtgever
gemeente Huldenberg
ontwerpstudie
2014 - eerste laureaat
realisatie
2016 - 2018
gebouw
3 077 m²
ontwerpteam
thv Sweco / LAVA
ontwerpers
LAVA Architecten
ingenieurs
Sweco Belgium (Grontmij)
aannemer
IBO nv
fotografie
Lumecore
in progress 1211SAR bouw ontmoetingscentrum en basisschool, 2014 – 2018terug