LAVA Architecten

Met dit concept zetten we in op een energieneutraal dienstgebouw waarbij zijn impact op het milieu en klimaat strikt beperkt blijft en ervoor zorgen voor klimaat mitigatie- en adaptie én het welzijn voor de medewerkers. Dit ontwerp is klaar voor de toekomst, dit betekent ook de nakende bouwshift ruim voor zijn. Met dit voorstel behoudt het terrein de potentie voor een latere ruime toevoeging die mee zou zorgen om de dagelijkse grondinname terug te dringen en die zelfs ruimteneutraal of ruimtenegatief kan maken. De ambitie naar een doorgedreven samenwerking tussen de medewerkers van het werkhuis en de kantoren viel ook af te lezen in de projectdefinitie. Zo werd in het ontwerp gekozen om vanuit de grote vitrines van het trappenhuis, zicht te werpen op de activiteiten in de ateliers. Terwijl de kleedruimtes genesteld werden tussen de kantoren en share area. Ontwerpkeuzes die vertrekken vanuit de gelijkwaardigheid in relatie tot alle medewerkers zijn de sociale lijm die meeschrijven aan het toekomstverhaal van dergelijke bouwprojecten.

Stapelwerkhuis
herlocalisatie van de teams building infrastructure en quality assurance
site
Wilmarsdonksteenweg Antwerpen 
opdrachtgever
Port of Antwerp-Bruges
type opdracht
architectuurwedstrijd (2022)
ontwerper
LAVA Architecten
gebouw
3 200 m2
omgeving
5 000 m2
stabiliteit
AB Associates
technieken
AE+
akoestiek
Daidalos-Peutz
epb
2B-Safe
in progress 2212WIL stapelwerkhuis, 2022terug