LAVA Architecten

Het project heeft niet meteen de uitstraling van een campus, eerder van een ‘zorgdorp’. Centraal op de site bevindt zich een dorpsplein, met daarrond publiek gerichte voorzieningen. De opstelling garandeert voldoende dynamiek in het hart van de zorgsite. Buitenactiviteiten vinden hier ook plaats: plaats voor beweging, een buitentribune voor theater, terrassen aan de Wingebeek, … . Ouderen krijgen hiermee een ‘raam’ op het alledaagse leven. Rond het dorpsplein bevinden zich kleinschalige huizen, die het plein ook afbakenen. Hun positionering doet tussen de gebouwen charmante steegjes ontstaan met een gradatie van publiek naar semi-privaat. De site oogt volledig doorwaadbaar, maar doordat gebouwen kort op mekaar staan, kan men eenvoudig de gewenste afsluitbaarheid creëren, ten bate voor de bewoners met dwaalgedrag.

Prijzen
Eerste Prijs 2018 – Waterrobuust bouwen – provincie Vlaams-Brabant, 2018

Publicatie
“Overstromingsgevoelig gebied: (ver)bouwen of niet?” E-Book NAV, p.98-103, 2023

Dommelhof
bouw en verbouw woonzorgcampus Dommelhof nv
site
Leuvensesteenweg & Halensebaan - Tielt-Winge
opdrachtgever
Dommelhof NV
ontwerp
2015
gebouw
11 060 m²
bouwteam
Maatschap Houben - LAVA
aannemer
bouwbedrijf Houben nv
ontwerper
LAVA Architecten
stabiliteit
AB associates
technieken
AA&O
veiligheid - epb
DRM
visualisatie
CLAAR
in progress 1434DOM bouw woonzorgcampus, 2015 – 2018terug